OKULUMUZDA

OKULUMUZDA "DISCOVERY OF NUMBERS WITH MONTESSORI" eTWINNING PROJESİ BAŞLIYOOOR

Okulumuz ana sınıfı öğretmeni Elif MANYASLI ZENGİN rehberliğinde ana sınıfı öğrencileri "Discovery of Numbers With Montessori" eTwinning projesine ortak oldular.

17.02.2024 33

16-02-2024

Montessori eğitim modeli, çocukların kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda öğrenmelerine ve gelişmelerine olanak sağlayan bir eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşıma uygun olarak Montessori matematik eğitimi çocukların matematik kavramlarını somutlaştırarak öğrenmelerini ve yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlar. Montessori matematik eğitiminde kullanılan materyaller çocukların matematiksel kavramları duyularını kullanarak anlamalarına yardımcı olur. Montessori matematik eğitimi çocukların matematiksel kavramları somut olarak anlamalarını sağladığı için matematikte başarılı olmalarını desteklemektedir. Ayrıca Montessori matematik eğitimi çocukların yaratıcılıklarını, problem çözme becerilerini ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Matematiği daha somut öğrenmelerine yardımcı olacak etkinliklerle öğrencilerimize matematiği sevdirmeyi planlıyoruz. Projemizde Yunanistan ve Romanya ile birlikte çalışıyoruz.